Prijs extensies zijn vanaf vandaag in Nederland beschikbaar binnen Google Adwords tekstadvertenties en geven je mobiele advertentie meer informatie over jouw diensten, aanbod en kosten. Het maakt het de Google bezoekers makkelijk omdat zij direct informatie krijgen over jouw product of dienst en ze kunnen meteen zien wat iets kost voordat zij een aankoopbeslissing maken.

google-prijs-extensies

De prijs extensies worden weergegeven als een lijst onder de gewone advertentietekst. Informatie die je kunt toevoegen is:

google-prijs-extensies

Voordat iemand op jouw advertentie klikt in Google, zien zij dus al relevante informatie over jouw product of dienst. De extensies worden onder elkaar weergegeven en elk kopje kan een eigen link bevatten met een relevante landingspagina. Je kunt er ook voor kiezen om specifiek die info te tonen, die de vraag van jouw (potentiele) klant direct beantwoord. Bijvoorbeeld de meest geboekte behandelingen of best verkochte producten, of juist tickets voor een sport wedstrijd die op die dag plaats gaat vinden.

Prijsextensies opzetten in Google Adwords
Vanaf vandaag zijn de extensies beschikbaar in Nederland. Mocht het nog niet worden weergegeven, dan zal dit de komende dagen in je Google Adwords account te vinden zijn.

Wanneer je de prijs extensie weergave in je account ziet staan, voeg je een header toe. Dit wordt de tekst waarop geklikt kan worden en mag maximaal 25 karakters lang zijn. De prijs die je toevoegt kan per uur, dag, week, maand of jaar worden weergegeven. In de url voeg je de landingspagina op je website toe, maar je kunt natuurlijk ook dezelfde url gebruiken voor de diverse extensies.

google-prijs-extensies

Je moet minimaal 3 extensies invoeren en kunt er maximaal 8 toevoegen.

De extensies kunnen op account, campagne of advertentiegroep worden toegevoegd. Bij het opzetten van de advertenties, kun je er voor kiezen om specifieke prijs extensies toe te voegen op advertentieniveau met een begin en eind datum bijvoorbeeld. Dit kan efficiënt zijn rondom het eerder gegeven voorbeeld van de sportwedstrijd of juist rondom een promotie die alleen geldig is in een specifieke periode, zoals tijdens de kerstdagen.

Voorwaarden
De prijs extensie wordt dus alleen weergegeven voor mobiele tekstadvertenties en, juist omdat het zoveel ruimte in neemt in de zoekresultaten, is het alleen mogelijk voor advertenties die op de eerste plek worden weergegeven.

Tot slot is het belangrijk dat de extensies overeenkomen met de zoekwoorden waar je op adverteert.

Meer info: Google Prijs Extensies.